Deltagarinfo

Ingen startavgift, inget medlemskap och ingen registrering. Vi rekommenderar att du har hjälm, handleds-, armbågs- och knäskydd. Ta gärna med en flaska vatten också!

Turerna startar prick kl 19.00, så kom i god tid. När det är dags för start ställer vi upp i samlad trupp och försöker hålla fältet samlat under hela färden längs Malmös gator.

Vi åker på allmänna vägar istället för på cykelvägar och för att göra detta möjligt har vi poliseskort, som stannar trafiken efterhand vi närmar oss korsningar. När polisen stannat trafiken tar våra blockers (orange västar) över och polisen kör vidare för att stoppa trafiken i nästa korsning.

Vi har också med oss våra flying nurses (röda västar). De åker längst bak i fältet och finns där för dig om olyckan skulle vara framme.

Turerna är mellan 15-20 km långa och när vi kommit halvvägs tar vi en paus på ca 10 minuter. Efter 1,5 – 2 timmar är vi tillbaka där vi startade igen och uppladdningen inför nästa tur kan börja!

Kom ihåg

  • Vi rekommenderar att alla åker med hjälm, knä- handleds- och armbågsskydd
  • Barn och ungdomar under 12 år ska åka i föräldrars sällskap
  • Åk alltid på vägens högra sida
  • Släpp förbi blockers på fältets vänstra sida
  • I de fall vi åker intill cykelbanor är det viktigt att dessa inte beträds, vi har specialtillstånd för att åka på vägen och inget annat!
  • Följ anvisningarna från funktionärer i västar – de finns där för din säkerhet!

Det är inte tillåtet att åka med stavar eller hund. Det är inte heller tillåtet att cykla eller åka skateboard/longboard i fältet.

polis